Superjednoduchá orechová bábovka

Autor: Zuzana a Juraj Knotek | 22.3.2007 o 8:12 | Karma článku: 10,85 | Prečítané:  7049x

Tato bábovka je naozaj pripravená za pár minút, najdlhšie trvá samotné pečenie.

120 g masla, 3 vajíčka a 200 g jemného hnedého cukru (light brown sugar), príp. obyčajného práškového cukru vymiešame elektrickým šľahačom alebo ručne.
suroviny

Pridáme kôru a šťavu z 1 citróna, 120 g mletých vlašských orechov a 120 g múky s kypriacim práškom (alebo 120 g polohrubej muky a pol prášku do pečiva) a znovu vymiešame.
v mixeri

Vylejeme do pripravenej formy (silikónovú netreba vymazávať, ostatné typy áno).
vo forme

Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 50-60 minút, spravíme pre istotu skúšku špáradlom.
upecene

Necháme trochu vychladnúť vo forme a vyklopíme.
vyklopene

Môžeme podávať s ovocím a lyžicou hustého bieleho jogurtu alebo smotany.
na tanieri

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Na krádežiach munície si mohli privyrobiť aj vojaci. Sklady sa majú strážiť inak

Investície do zabezpečenia munície a ďalších vojenských objektov chýbajú už roky.

KOMENTÁRE

Kým nezmizne MiG, Gajdoš bude v kresle

V normálnom štáte by sa minister obrany rána vo funkcii nedožil.

DOMOV

Historička: Nerobme chyby ako Rimania pri utečencoch

Vždy ju zaujímal stret civilizácií a spôsob, ako sa dokážu integrovať.


Už ste čítali?