Cheesecake s marhuľami

Autor: Zuzana a Juraj Knotek | 20.2.2007 o 9:00 | Karma článku: 11,36 | Prečítané:  6699x

Malá obmena klasiky – lebo mám rada ovocie, pridala som ho aj do tvarohovo-syrového koláča.

Postup je dosť jednoduchý:
Na korpus rozdrvíme 200g obyčajných keksov.
kekse podrvene
Zmiešame so 120g rozpusteného masla a lyžicou zmes natlačíme na dno aj boky tortovej formy. Snažíme sa dobre popritláčať, inak sa bude korpus rozpadať.
vo forme
No to uložíme marhuľovú vrstvu. 200g sušených marhúľ, ktoré sme predtým namočili na 24 hodín do zmesi rumu a vody (príp. pomarančového džúsu), nakrájame na kúsky. Dajú sa použiť aj zavárané marhule alebo iné ovocie.
vo forme s marhulami
A teraz to najdôležitejšie - tvarohová plnka.
Vymiešame (najlepšie v mixéri):
400g tvarohu
200g krémového syra
150g krupicového cukru
4 cele vajíčka
šťava a kôra z 1 limetky alebo citrónu
1 Zlatý klas (alebo 2-3 lyžičky škrobovej múčky)
v miske
a vylejeme na pripravený korpus.
lejeme do formy
vo forme
Pečieme v predhriatej rúre na 170°C zhruba 50-60 minút, kým povrch nestuhne.
upecene
upecene
odkrojene

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

O župu, ktorá sa rozprestiera od Moravy po Maďarsko, má záujem len šesť kandidátov

Trnavskému kraju robia dobré meno kúpele, víno, ale aj golfové ihriská.

SVET

Svätá vojna v českej politike. Ako Okamura bojuje o voličov

Má japonský pôvod, tak predsa nemôže byť rasista.


Už ste čítali?