Černicové mufiny

Autor: Zuzana a Juraj Knotek | 2.11.2006 o 8:46 | Karma článku: 11,17 | Prečítané:  7373x

Mufiny sú vďačná pochúťka – sú rýchlo hotové a dá sa v nich využiť rôzne sezónne drobné ovocie – v tomto období černice.

Takéto pekné sme si nazbierali pred 2 týždňami pri kanále:

maliny na miske

Príprava mufinov je taká jednoduchá, že už hádam ani jednoduchšia nemôže byť:

Do misy vsypeme 225 g múky s kypriacim práškom, štipku soli, 175 g krupicového cukru a do toho vlejeme 115g rozpusteného masla, 2 vajíčka, 175 ml mlieka a všetko zmiešame. Primiešame asi dve hrste (250-300g) černíc alebo iného drobného ovocia. Výborne sa hodia maliny, čučoriedky, ale aj sušené ovocie.

plech s mufinmi

Rozdelíme do papierových košíčkov a pečieme v rúre vyhriatej na 190°C asi 25-30 minút, kým nie sú zlatisté a naskočené.

upecene a ochutnane :)

na tanieri

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Na krádežiach munície si mohli privyrobiť aj vojaci. Sklady sa majú strážiť inak

Investície do zabezpečenia munície a ďalších vojenských objektov chýbajú už roky.

KOMENTÁRE

Kým nezmizne MiG, Gajdoš bude v kresle

V normálnom štáte by sa minister obrany rána vo funkcii nedožil.

DOMOV

Historička: Nerobme chyby ako Rimania pri utečencoch

Vždy ju zaujímal stret civilizácií a spôsob, ako sa dokážu integrovať.


Už ste čítali?