Černicové mufiny

Autor: Zuzana a Juraj Knotek | 2.11.2006 o 8:46 | Karma článku: 11,17 | Prečítané:  7523x

Mufiny sú vďačná pochúťka – sú rýchlo hotové a dá sa v nich využiť rôzne sezónne drobné ovocie – v tomto období černice.

Takéto pekné sme si nazbierali pred 2 týždňami pri kanále:

maliny na miske

Príprava mufinov je taká jednoduchá, že už hádam ani jednoduchšia nemôže byť:

Do misy vsypeme 225 g múky s kypriacim práškom, štipku soli, 175 g krupicového cukru a do toho vlejeme 115g rozpusteného masla, 2 vajíčka, 175 ml mlieka a všetko zmiešame. Primiešame asi dve hrste (250-300g) černíc alebo iného drobného ovocia. Výborne sa hodia maliny, čučoriedky, ale aj sušené ovocie.

plech s mufinmi

Rozdelíme do papierových košíčkov a pečieme v rúre vyhriatej na 190°C asi 25-30 minút, kým nie sú zlatisté a naskočené.

upecene a ochutnane :)

na tanieri

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

O župu, ktorá sa rozprestiera od Moravy po Maďarsko, má záujem len šesť kandidátov

Trnavskému kraju robia dobré meno kúpele, víno, ale aj golfové ihriská.

SVET

Svätá vojna v českej politike. Ako Okamura bojuje o voličov

Má japonský pôvod, tak predsa nemôže byť rasista.


Už ste čítali?