Carrot cake – mrkvový koláč s kokosom

Autor: Zuzana a Juraj Knotek | 29.6.2006 o 9:51 | Karma článku: 10,61 | Prečítané:  11498x

V zemepisných šírkach, kde teraz žijem, patrí carrot cake medzi klasiku. Moja variant obsahuje aj kokos a hrozienka a sľubujem, že koláč nevyschne, je naozaj pekne vláčny.

Príprava je mimoriadne jednoduchá. Na začiatku:

3 vajcia

170g krupicového cukru

1 dcl oleja

najemno nastrúhaná kôra z 1-3 citrónov (podľa chuti)

šťava z 1 citróna

Toto spolu vyšľaháme (najlepšie elektrickým šľahačom) do penista.

Potom pridáme striedavo:

150g múky s práškom do pečiva (alebo 150g polohrubej múky a 3 lyžičky prášku do pečiva)

100g kokosovej múčky

150g najemno nastrúhanej mrkvy

hrsť hrozienok

Cesto vylejeme do formy zľahka potretej olejom a dáme piecť do vyhriatej trúby na 180C asi na 30-40 minút. Môžeme spraviť skúšku špáradlom (ak na ňom nezostanú kúsky cesta, koláč je hotový).

Prípadne môžeme ozdobiť polevou: 2 lyžičky citrónovej šťavy vymiešame s 2-3 lyžicami práškového cukru, preložíme do mikroténového sáčka s odstrihnutým rožkom (pozor, len málo odstrihnúť – podobne zdobím aj vianočné medovníky) a počmárame.

Dobrú chuť.

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

ŠPORT

Velez-Zuzulová: Išla som do niečoho, čo sa doteraz nikomu nepodarilo

Som športovkyňa, ktorá sa nikdy neuspokojí s tým, čo dosiahla, hovorí slovenská slalomárka.


Už ste čítali?